3. kolovoza
Pržene lignje s tartarom i porilukom
Sastojci za 4 osobe:
• Lignja cijela 0,600 kg
• Ulje za prženje 1,00 l
• Oštro brašno 0,500 kg
• Maslinovo ulje 0,030 l
• Sol 0,003 kg
• Tartar umak 0,100 kg
• Limun 0,060 kg
• Poriluk 0,150 kg
Lignje očistiti, narezati na kolutiće, posušiti krpom i začiniti maslinovim uljem. Uvaljati ih u brašno i prosijati. Lignje pržiti u dobro zagrijanom ulju (180°- 200°C) oko 60 sekundi. Poriluk, oprati i samo donju polovicu narezati na tanke rezance, uvaljati u brašno i oko 45 sekundi pržiti u istom ulju kao i lignje. Lignje odmah poslužiti dok su skroz vruće s porilukom, rezanim limunom i tartarom.

OSTALI RECEPTI
prosinac 2019
- 19. prosinca Pohane kuglice od bakalara
- 16. prosinca Bakalar Bianco
- 12. prosinca Salata od bakalara
- 9. prosinca Rižoto od bakalara
- 14. prosinca Brudet od bakalara
- 5. prosinca Krem juha od bakalara
kolovoz 2019
- 3. kolovoza Pržene lignje s tartarom i porilukom
srpanj 2019
- 15. srpnja Lignje na kineski u umaku od limuna
veljača 2018
- 12. veljače Vongole u fuziji Azije i Mediterana
siječanj 2018
- 10. siječnja Brudet od lignji sa palentom