16. prosinca
Bakalar Bianco
Sastojci za 4 osobe:
• Bakalar namočeni filet 0,300 kg
• Maslinovo ulje 0,120 l
• Sol 0,003 kg
• Papar bijeli 0,001 kg
• Maslac 0,060 kg
• Vrhnje za kuhanje 0,100 kg
• Češnjak 0,010 kg
• Majoneza 0,050 kg
• Krumpir 0,050 kg
• Tost kruh 0,200 kg
Bakalar i oguljeni krumpir rezan na kockice prokuhati u malo vode 20 min, ohladiti i samljeti u mašini za mljevenje mesa. Češnjak fino skosati i prokuhati u maslinovom ulju 5 min. Sve sastojke staviti u mikser (multipraktik) i miksati dok se ne dobije fina smjesa. Poslužiti s prepečenim tostom.

OSTALI RECEPTI
prosinac 2019
- 19. prosinca Pohane kuglice od bakalara
- 16. prosinca Bakalar Bianco
- 12. prosinca Salata od bakalara
- 9. prosinca Rižoto od bakalara
- 14. prosinca Brudet od bakalara
- 5. prosinca Krem juha od bakalara
kolovoz 2019
- 3. kolovoza Pržene lignje s tartarom i porilukom
srpanj 2019
- 15. srpnja Lignje na kineski u umaku od limuna
veljača 2018
- 12. veljače Vongole u fuziji Azije i Mediterana
siječanj 2018
- 10. siječnja Brudet od lignji sa palentom