20. svibnja

Salata od lignje s mladim špinatom i agrumima


Sastojci za 4 osobe:


• Lignja očišćena 0,400 kg
• Luk ljubičasti 0,100 kg
• Masline crne 0,080 kg
• Češnjak 0,005 kg
• Peršin list 0,010 kg
• Rajčica baby 0,100 kg
• Maslinovo ulje 0,080 kg
• Sol 0,003 kg
• Papar 0,001 kg
• Ocat vinski 0,030 l
• Naranča 0,200 kg (2 kom)
• Mladi špinat 0,150 kg
• Grašak mladice 0,005 kg
• Vlasac svježi 0,002 kg
• Kapari 0,050 kg
• Koromač 0,120 kg


Cijele lignje prokuhati 10 – 12 min, ohladiti i narezati na trake debljine 1 cm. Baby rajčicu oprati i narezati na četvrtine, naranču oprati, oguliti i filetirati. Špinat i grašak mladice oprati i izrezati na pola, vlasac, češnjak i peršin fino skosati nožem, masline narezati na ploškice. Ljubičasti luk i koromač rezati na rezance, kratko ih prokuhati i marinirati octom, narančom i maslinovim uljem. Sve sastojke spojiti i promiješati.